Nosite li grudnjake za dojilje?

Ja jesam. I prilično su mi olakšali period dok sam dojila. Grudi su vam tad natekle, nerijetko bolne i zaista želite da se uvučete u nešto što je komforno. Ova vrsta grudnjaka je osim svoje udobnosti, namijenjena i za ono najvažnije – praktičnost. Ne možete zamisliti koliko sam se puta našla u situaciji gdje mi bebac plače od gladi, a ja nisam kući. Samo što nisam morala da razmišljam o silnom skidanju, odmotovanju i raskopčavanju. Dovoljno je samo da zavrnem majicu, skinem jednu bretelu i beba bi za čas posla dobila svoj obrok.

A osim što je onako priličan „must have“ dok si dojilja, nemoj da ti bude svejedno ni kakvog je izgleda. Jer hej, fešn prije svega. Ima ih raznih, maltene u svakoj prodavnici možeš nabasati na ponudu za trudnice, a tu i na grudnjak za dojenje. Ja sam iskreno ljubitelj „Le Mystere Sexi Mama“ brenda, jer osim što su se pokazali u kvalitetu, nenadmašivi su u dizajnu. Bar po mom ukusu.

Sexy-grudnjak-za-dojenje.png

Ako preferirate nešto drugo poput Lisce ili H&M-a, zavirite na mamaonicu jer ima sjajne prijedloge. Bitno je samo da odredite odgovarajuću veličinu, a za prve nedjelje poslije porođaja je preporučljiv samo jedan broj veći nego što inače koristite. Ovo je važno da znate, jer ukoliko naručuje onlajn, trebate biti sigurni da nećete pogriješiti i baciti novac.

Ponavljam, mišljenja sam da i u ovom periodu svog života ne smijete zaboraviti najvažnije – vi ste žene. Ovi grudnjaci ne moraju biti bijeli, pamučni i bezlični. Već recimo bordo, sa dodacima zlatkaste čipke ili nekim drugim ukrasima. Ostanite poželjne svom mužu, a kad on nije tu uvijek se možete uvući u onaj pomalo dosadni, obični grudnjak za dojenje na kakvog smo sve navikle.

Dobra stvar je što ne morate razmišljati između komfora i izgleda, već odabrati nešto što je praktično, a opet poželjno. Cijenite svoju ženstvenost, i on će.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s